Over ons

Wij zijn de FrieslandTravelers.

De naam is onstaan in 2011, we hebben toen de Amsterdam-Dakar Challenge gereden en zochten een naam. Het is allemaal begonnen met de wens in reizen met een auto naar Afrika, om dat te kunnen doen kom je algauw op een 4x4. In 2006 hebben we om die reden een LandRover Defender 110 330Tdi uit 1996 aangeschaft.

Toen we de auto hadden zijn we verder gegaan met onze droom en zijn we de defender gaan verbouwen zodat hij zwaar terrein aan kon en zo dat we er voor langere tijd in en om kunnen leven. Ondertussen zijn we natuurlijk al lekker veel het terrein in geweest op div. evenementen door Nederland en Duitsland. Na twee jaar zijn we op het idee gekomen om de Amsterdam-Dakar Challenge te gaan rijden. Dit is een Challange van Amsterdam naar Dakar (Senegal) en dan door naar Banjul (Gambia) totaal ongeveer 9000Km in 3 weken!!

We hebben voor deze tocht nog een oude Cherokee gekocht voor ons tweede team en in Gambia te veilen voor het goede doel. De Defender is in een container naar Nederland verscheept.

Inmiddels hebben we 3 jaar geleden er nog een kleine Samurai bijgekocht voor de vroulijke helft van ons omdat ze de defender een beetje te groot en te lomp vondt.

De leden van ons team veranderd wel eens met de langere en grote reizen, maar Wim en Yvonne zijn de oprichters van de FrieslandTravelers.

Top