Cherokee

Deze Jeep Cherokee uit 1992 hebben we overgenomen van het team Drive4Kids die er in november 2010 de Marocc editie van de Amsterdam Dakar Challenge mee hebben gereden. Gelukkig hebben ze er weinig problemen mee gehad. wij gaan hem naar Gambia brengen in november 2011. We gaan met twee teams meedoen met de Amsterdam Dakar Challenge. We zijn al druk bezig om de Jeep “Annabel” voor de tweede keer extreme-proof te maken. We hebben inmiddels de turbo vervangen en de hele carter ontluchting schoongemaakt en opnieuw aangesloten. Nu zijn we bezig om de bekabeling op een andere manier te maken. We hebben de hoofd-koppelings cilinder vervangen, die was defect.

To do list voor onze Jeep Cherokee: Elektrische bekabeling nazien en aanpassen, Verstralers opnieuw aansluiten, Remmen controleren, Schokbrekers controleren, Motor schoon spuiten, Controleren op olie lekkages, Dakdrager opnieuw monteren, Montage plekken maken voor jerrycan’s en reserve wielen, Versnellings en tussenbak olie verversen, Alle filters vervangen en motor olie vervangen, Oude stickers verwijderen en nieuwe plakken,

01-04-2011 De koppakking is vervangen (geen 1 april grap) En hij start alleen nog met witte rook maar rijd verder perfect zonder koelvloeistof en olie verbruik. We hebben ook de rem cilinders voor vervangen en de brandstofpomp wat beter afgesteld. Hij rijdt nu met gemak 120.Km/uur.

14-07-2011 Helaas is gebleken dat de motor toch niet zo best was, hij bleef heel wat koelvloeistof en olie verbruiken en lekte uit diverse keeringen. We hebben daarom besloten om er een andere motor in te leggen. Hier een korte foto impressie.

De Motor wissel hebben we met drie leden van ons Team in 6 uurtjes gefikst. Na die de 6 uur sleutelen (duimen) starten en...... lopen. Natuurlijk hebben me meteen koppeling plaat vervangen, en al het beste gebruikt van beide motoren en de heleboel schoongemaakt en ontvet.

23-8-2011 Inmiddels hebben we al een paar duizend kilometer gereden met de auto en verbruikt geen druppel koelvloeistof en olie meer. ook geen olie lekkage meer. We hebben nu heel veel vertrouwen in het oude beestje. Op naar 5 november!!!!! We hebben de rit naar Gambia met deze Cherokee zonder problemen volbracht en hij is voor €1700,- in december 2011 geveild voor het goede doel !!!!

 

Top