Reisverslag dag 16 (20-11-2011)

Film Impressie:

 

Klik hier voor gereden track

De wind is vannacht flink toe genomen. De tenten hadden het zwaar te verduren. Wat opviel was dat Sytse vanochtend vreemd liep. Op onze vraag of er iets was zei hij: 'nee hoor'. Na enig doorvragen bleek dat niet helemaal te kloppen. Tijdens een nachtelijke plassessie (ergens achter de tenten want alternatieven zijn er niet) heeft hij een poging ondernomen om met blote voet een houten haring plat te trappen. Natuurlijk lukt zoiets nooit. Hij is vandaag 2 maal behandeld door de EHBO (lees: team Yvonne en Wim) en maakt het naar omstandigheden redelijk.

Vanochtend vertrokken we rond 09.30 uur. Het werd een mooie route, gelukkig alles offroad. In het begin moesten we nog regelmatig stoppen. De reden hiervan was niet altijd even duidelijk. Op een gegeven moment zelfs een lange stop, van wel 2 uur. Dit bracht zelfs de Bedoeinen in beweging. 2 man, 1 op een dromedaris en de ander lopend, kwamen van een tentenkampje welke ver van ons af is gelegen. Even inspecteren wie/wat wij zijn. Gerustgesteld vertrokken ze weer.

Ondertussen gingen Wim, Ronald (team LiRo) en Frans even crossen met de karren. Even later kwam Wim bij ons terug met een ingewikkeld verhaal. Hij had zijn bril laten liggen op een plaats waar hij na een plasstop een foto had gemaakt. Of net andersom. De bril lag nog daar, ergens bij een struikje (er staan daar duizenden struikjes) in de woestijn. Hij wou even teruggaan. En zo geschiedde. Na een tijd kwamen Wimen Yvonne vrolijk terug, ze hadden de bril gevonden.

Na de herstart begon het er echt op te lijken. We kregen een mooi stuk piste, met veel zand, stof, etc. Dat werd genieten, knallen, springen. Het duurde niet lang of overal stonden auto's vast in het zand. Wim en Yvonne waren weer druk aan het slepen. Ook Frans trok de nodigen los. Beloning in de vorm van vers bier verwachten we vanavond. Het leek weer een giga slachtveld.

Er waren ook de nodige aanrijdingen. Auto's die achteruit met de deur open tegen een andere auto knallen. Twee auto's die tegelijk vertrekken en mekaar even stevig aandrukken. Weer een ander verliest zijn achterbumper waar een opvolger heerlijk over heen springt. Kortom er was vandaag sprake van een behoorlijke waardedaling van het in Gambia af te leveren wagenpark. Enkele auto's rijden al helemaal niet meer en hopen slepend in Gambia aan te komen. Koppelingsplaten staan ook hoog op de ranglijst van gesneuvelde auto-onderdelen. Maar een ieder blijft vrolijk.

Trouwens zand zit nu echt overal. In oren, neus  en ogen Er is geen lichaamsdeel te bedenken waar het niet zit. Je voelt je zo goor, maar ook dat hoort bij de challenge. Aan het eind van de route zagen we nog een kudde dromedarissen met enkele jonkies. Daarna zagen we weer de zee. Geen idee hoe de camping heet waar we nu vertoeven. Nou ja camping, dat is een veel te mooi woord. Volgens onze gidsen zijn we vandaag 100 km naar het Zuiden gegaan ten opzichte van gisteren.

Yvonne is momenteel een lekkere schotel aan het bereiden. En de auto van de politie/militairen staat recht voor onze tenten. De temperatuur liep vandaag op tot circa 33 graden. In Nederland vriest het, dus we klagen niet. Totaal gereden km is circa 130. Oant moarn!

 
 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge