Reisverslag dag 15 (19-11-2011)

Klik hier voor de greden track

Om 08.00 uur opgestaan en om 09.00 uur ontbijt. Inkopen gedaan in de buurt, dat wil zeggen wat stokbrood en wat kleinigheden. Het was de bedoeling om om 10.00 uur te vertrekken. Wij zitten in een groep met 7 auto's, daarom wil de gids 280 euro. En dan begint het overleg over de route van vandaag: 190 km asfalt en daarna 60 km door de woestijn naar een vissersdorpje, dus kamperen bij het strand aan zee. Dit geeft aanleiding tot nog al wat discussie, irritatie, teleurstelling, boosheid. De verwachting was dat we bijna de gehele dag in het zand zouden zitten. Maar ja, we moeten verder.

Uiteindelijk vertrekken we met bijna een uur vertraging. Onder politiebegeleiding door de stad. Buiten de stad wordt dit weer overgenomen door de militairen. En dan op weg. Het gaat allemaal lastig, diverse controles onderweg. Na een tijdje staan we weer stil, onduidelijk waarom. Zou te maken hebben met de veiligheid. Wachten, wachten, wachten. Op een gegeven moment horen we dat het te maken heeft met de groep die op de camping is achter gebleven i.v.m. een reparatie aan een Mercedes. Al met al heeft dit wel een 2 uur geduurd. Het humeur van diverse mensen in de groep heeft hier zwaar onder te lijden. Pas om 16.00 uur uur duiken we per groep het zand in. Eindelijk gaat het grote spelen beginnen.

Het duurt dan ook niet lang dat de eerste auto's vast komen te zitten. Het grootste deel van de off road route is goed begaanbaar, zodat we redelijk vlot het eindpunt van vandaag bereiken. We zetten de tenten op, dichtbij de zee. Ook staan daar visserstenten waarin je kunt slapen. Frans en Sytse zijn jong en nemen nog even een verfrissende duik in de zee. Zij zien dit als een prima alternatief voor het douchen. Direct voor ons zitten de Arabieren (gidsen, militairen, etc) hun maal te bereiden. Een vers geslachte geit, een grote pan met een onbekende substantie. Gelet op de bijgeluiden die wij horen valt het dier en de rest wel in de smaak. De dag zit er op en om circa 21.00 uur begint het bed al te roepen. Om ons heen is het hartstikke donker, boven ons zien we een prachtige sterrenhemel de mooiste patronen tot uitdrukking brengen.

   

 (Indi

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge