Reisverslag dag 13 (17-11-2011)

Film Impressie:

 

Klik hier voor gereden track

Om 07.30 uur vertrokken. Vandaag ruim 500 km voor de boeg. Graag willen we ook een stuk off-road rijden, maar in het roadbook staat dat dit geen optie is i.v.m. mijnenvelden die her en der zijn. Dan maar niet. We rijden weer samen met Ronald en Lyda oftewel team LiRo. De route is redelijk vlak en vol stenen. Wat wel opvalt is dat de Marokkanen zich geen zorgen hoeven te maken over de potentiele stijging van de zeespiegel. We zien de zee regelmatig en de kust ligt hier tientallen meters hoger dan het sea-level. Onderweg neemt het aantal politieposten toe. Steeds weer hetzelfde verhaal, glimlach, netjes groeten, bonjour, papieren afgeven. Meestal zijn ze vriendelijk, maar doorrijden is geen optie, de spijkermatten liggen klaar. Wat ook opvalt, is dat de meeste agenten qua gebit iets vergelijkbaars hebben.

Het laatste stuk van de route is wel weer zeer mooi. Veel zand, hoge rotsachtige kusten en natuurlijk de altijd weer mooie boeiende bruisende branding. Dichtbij Dakhla valt ook op dat deze agenten geen standaard wapens hebben. We zien auto's staan met behoorlijk zwaar geschut er op gemonteerd. Een Nederlandse militair zou dit zeker de moeite waard vinden. Ook in Dakhla valt te zien dat het leger de belangrijkste werkgever is: grote kampementen, een vliegveld en zelfs op zee zijn schepen van de marine te zien. Kortom geen plek voor grappen. Wij houden onze serieuze blikken bij ons. We staan op een camping vlak voor Dakhla, zien de zee, maar er even naar toe lopen is geen optie.

Morgenochtend rijdt de hele stoet, vertrek 07.00 uur, achter de gids aan naar Mauritanië . Daar gaan we 3 dagen een groot natuurpark in. Waarschijnlijk zullen we niet bereikbaar zijn. In verband met de veiligheid zullen we dan op de site ook niet meer te volgen zijn.

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge