Reisverslag dag 12 (16-11-2011)

Klik hier voor gereden track

Vertrokken om 09.30 uur. We gaan vandaag naar de Westelijke Sahara. Hoewel we af en toe in het binnenland zitten blijven we redelijk in de buurt van de Atlantische Oceaan. Regelmatig zien we de zee. De omgeving is niet erg spectaculair, zeker na alles wat we hebben gehad. In feite is het vrij vlak, met veel stenen. Af en toe komen we een groepje dromedarissen tegen die de weg over steken. Wat we wel steeds vaker tegenkomen zijn de politieposten, waar de nodige vragen worden gesteld. Over het algemeen niet al te lastig.

Omstreeks 15.00 uur naderen we ons einddoel Laayoume. In die stad en er omheen zit het vol met militairen en politie. Voor zover ze wapens dragen zijn het zware exemplaren. De auto's zijn veelal rondom van pantsering voorzien, ziet er allemaal heel dreigend uit. Overal zie je kampementen. Ook in en rond het plaatselijke stadion staat een grote groep militairen/politie. Hoewel we niet direct bang of zoiets zijn, geeft het wel een bijzonder gevoel. We hebben ook niet direct de indruk dat ze hier heel blij met ons zijn. In februari werd de challengers geadviseerd om ver uit de buurt van deze stad te blijven, er waren toen opstanden, waarbij diverse doden zijn gevallen.

Nou ja, we hopen er het beste maar van. Wim en Sytse zijn nog op zoek gegaan naar bier, hadden enkele tips gekregen van locals. Maar dit keer was de missie niet succesvol. Dan vanavond maar weer een glaasje limonade, kan ook lekker zijn. Ook dit keer weet Yvonne weer een heerlijke maaltijd met als basis rijst te bereiden. Nu nog even samen genieten van een kop thee/koffie. En dan op tijd naar bed, want morgen willen we om 7 uur weer rijden. De meeste teams rijden dan ook weer langs de kust van de Westelijke Sahara. We moeten scherp blijven en oppassen voor roekeloze tegenliggers. Vandaag circa 420 km gereden.

 

 

 

            


 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge