Reisverslag dag 11 (15-11-2011)

Film Impressie:

Klik hier voor gereden track

 

Ontbijt was inbegrepen, dus daarmee beginnen we deze dag. Daarna steken de challengers de koppen bij elkaar om de strategie voor de dag te bepalen. Volgens het Roadbook moeten we naar Icht maar het lijkt ons beter om iets verder door te rijden. De route is zeker weer de moeite waard. Wat we vooral mooi vinden zijn de vele palmbomen in het begin langs de route. Maar ook de kilometers lange canyon, waar vele meters lager de (nagenoeg droge) rivier loopt. Je kunt makkelijk zien dat daar de enige vruchtbare grond ligt. Overal is het dor, kaal en droog. Maar de canyon is gevuld met palmbomen. Vanaf de weg zien we dat mooi liggen. Tevens pakken we nog een prachtige binnenweg, komen dan in dorpjes waar de tijd voor onze begrippen zo'n 100 jaar terug gaat. Iedereen loopt in traditionele kleding. We zien een herderin die met een kudde ezels aan de wandel is. Vele malen kom je groepen geiten tegen. Je waant je af en toe gewoon in een decor van de verfilming van een sprookjesachtig tafereel. Iedereen hoor en zie je elke dag weer genieten.

De extreme route via M'sied naar Boujdour is een no go. De teams keren vanaf Assa terug en volgen een andere route. De organisatie van de challenge waarschuwde de deelnemers dat er donderdag en vrijdag op het gedeelte van de oorspronkelijke route mogelijk ongeregeldheden van rebellen te verwachten zijn.  

We maken een korte stop, alwaar Yvonne voor haar teamgenoten koffie zet. En zie daar, uit het niets komen Kakelwagen en Zeebra voorbij. Met 5 auto's gaan we verder. We willen ruim 100 km verder dan de bestemming die het Roadbook voor deze dag aangeeft. Uiteindelijk wordt het nog 150 km meer, omdat er niet echt een camping is te vinden. Het wordt een lange vervelende route, waarbij stevig wordt door gereden.. Erg lastig door de ondergaande zon die we recht tegemoet rijden. Ook is er veel inhalend verkeer. Zelf moeten we ook diverse malen vooral grote vrachtauto's met ons groepje inhalen. Dat betekent veel communicatie via de 27MC bakkies. "Tegenligger", "de weg is vrij", etc. Kortom een drukke vervelende route. We belanden uiteindelijk op een camping in Tan-Tan plage, aan de Zee, waar we laat de tenten opzetten, en dan ook nog moeten eten. Uiteindelijk zo'n 560 km gereden. 

 

 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge