Reisverslag dag 7 (11-11-2011)

Vandaag Sint Maarten en dus een rustdag. Overigens is in het bivak weinig van de rust te merken. Aan alle kanten en overal wordt gesleuteld aan de auto's. Het lijkt wel de echte Dakar rally. Bij geen enkele auto blijft de motorkap omlaag. Ook Wim en Frans hebben diverse zaken veranderd en/of vervangen. Zo is ook de bandenspanning van de beide auto's verlaagd. Waarom? Vanaf morgen rijden we 3 dagen full extreme. Dat betekent 3 etappes van 110 a 120 km waarbij we tot het uiterste zullen moeten gaan. Het worden lange dagen van zandhappen.

Vanmiddag, na al het gesleutel, hebben we het een en ander uitgeprobeerd. Daarbij zijn sommige mensen vastgelopen en hebben zich diep ingegraven. Met het los krijgen van zo'n auto ben je al snel weer een uur verder. Maar wat is het toch heerlijk om keihard door en over het zand te knallen. We genieten er elke seconde van. Rond 11.30 uur waren we rechtstreeks op de radio van Omrop Fryslan, met dank aan de satelliettelefoon. Team Liro en Sytse zijn met een local nog even op pad gegaan om wat Marokkaans geld te krijgen. Op de terugweg naar de camping zei de local tegen Sytse: "Paris Dakar" en Sytse ging full speed met de Jeep terug. Door de stofwolk kon team Liro niets meer zien waardoor ze met eigen navigatie en op gevoel de weg terug moesten vinden. Dat ging goed.

Frans en Yvonne hebben vanuit het dorp de biervoorraad aangevuld. Overigens was daar vanavond al niets meer van te merken. Ook vanavond heeft Yvonne weer een heerlijke maaltijd bereid met als basis rijst. De volgende helden sluiten zich vanavond zich weer bij ons aan: team 1103, 1104, 1113, 1121, 1127, 1128 en 1131. Achterop geraakt door bijvoorbeeld een vergeten paspoort of door een wissel van auto. 

 

 

 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge