Reisverslag dag 6 (10-11-2011)

Film Impressie:

  

Klik hier voor gereden track

Vanochtend rustig aan. We hebben een etappe van 92 km voor de boeg. Als we 'on the road' zijn valt ons direct op dat overal langs de route politie-agenten staan en iets verderop ook militairen. Als we door een groter dorp rijden, staan daar heel veel dranghekken. Ook de tegenliggers zijn veelal auto's en bussen met politie en militairen. We rijden het dorp voorbij en zien rechts een ge├»mproviseerd vliegveld met 10 helikopters. Al rijdende komen we er achter dat we de afslag gemist hebben. Dus terug naar het stadje. Daar is het nog drukker. Her en der staan groepjes mannen muziek te maken en te dansen. Velen hebben een Marokkaans vlaggetje in de hand. We hebben al een vermoeden en vragen een agent of de mensen voor ons komen, dan wel of er een ander belangrijk iemand op komst is. Dat laatste is het geval. Over een half uur zal de koning van Marokko langs komen. Daarvoor wil je natuurlijk wel naar de weg komen. Zoiets overkomt je 1 keer in je leven.

Wij hebben inmiddels een lokale gids bereid gevonden om ons, in ruil voor een petje, op zijn brommertje voorop te gaan, door het dorp te leiden, en ons uiteindelijk naar de juiste weg te brengen. We rijden dwars door het centrum, letterlijk over de markt. Kennelijk heeft de gids niet door dat onze auto's iets breder zijn dan zijn brommer. Wat aan de markt opvalt, is dat alle circa 200 stalletjes slechts 1 product verkopen, dadels. We rijden nog een stukje door en, zie daar, de eerste Sahara duinen doemen voor ons op. Dit is echt te gek. Via een verhard stuk, een vreselijk hobbel terrein (niets in de auto ligt nog op zijn plaats), komen we bij de duinen aan. Dan is het tijd om in de zandbak te spelen. We knallen over de heuvels. Dit is echt genieten. Na een uurtje rammen en knallen op naar de camping. Geen idee waar we terecht komen. We zien alleen nog maar zand, stenen en een oneindige zooi met stof. Asfalt kennen ze hier niet.

Eindelijk bij de camping in Merzouga, op 50 km van de grens met Algerije. In de verte zien we de heuvels van Algerije. De tenten worden opgezet. De teams komen achter elkaar binnen. Onze tenten staan in het zand, daarachter alleen maar de Sahara. Oneindige vlakte met zand en hoge duinen en dan worden de mannen ineens weer jongens. De tenten staan en rammen met die karren. Met veel kabaal en rare sprongen tussen elkaar door. Ook de kleine camping wordt inmiddels als race- c.q. crossbaan beschouwd. Rustig lopen is er daar niet meer bij. En, je kunt er op wachten, dan is er 1 auto welke het genoeg vindt en een koprol in het zand maakt. Met als gevolg: een iets andere stroomlijn van de carrosserie en een iets lagere positie van het dak. In het dorp nog een voorraad bier opgehaald. 's Avonds wordt door Yvonne uitgebreid gekookt. Het recept wordt niet vermeld maar het eten is wel heel lekker. Al met al om circa 23.00 uur in bed, na genoten te hebben van de volle maan en een mooie sterrenhemel.  Geweldige challenge tot nu toe zonder problemen. Overdag bloedheet en 's nachts retekoud.  Morgen een rustdag. Het is hier prachtig

 

 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge