Reisverslag dag 5 (09-11-2011)

Film Impressie:

 

Klik hier voor de gereden Track

Om 05.30 uur opgestaan en om 07.15 uur vertrokken. Vandaag naar Meski Oasis, een camping mooi gelegen in een oase. De omgeving maakt direct weer een grote indruk op ons. Al vrij snel zien we het Atlas-gebergte voor ons opdoemen. Die kant gaan we dus op. Na een tijdje rijden, zien we de met sneeuw bedekte toppen voor ons. Na een klein uur rijden zitten we ook in de sneeuw, schitterend! We maken wat foto's en rijden door. Na weer een bocht komen we echt helemaal in de sneeuw.

We naderen de top en na weer een bocht staat er een hele groep challengers stil. Van alles door elkaar, 2WD en 4WD. Ze kunnen niet verder want er ligt een pak sneeuw en de weg is spekglad. Samen proberen we een plan te maken. Na elke 4WD een 2WD, dus om en om. Zo gezegd zo gedaan. Maar al snel blijkt dat dit niet gaat lukken. De weg is te glad. De gesleepte auto's slingeren alle kanten op. Maar het grootste probleem ligt net verder, namelijk een sneeuwlaag tot max 2 meter hoog. We zijn nog gaan scheppen, maar dat zou toch wel een dag of 3 door moeten gaan. Uiteindelijk collectief besloten om te keren. 's Avonds in het bivak vernomen dat het niemand is gelukt. Dan maar 1,5 uur terug rijden en onze weg vervolgen. Wederom een prachtige route. De natuur in Marokko is echt indrukwekkend. Zo rond 18.00 uur komen we ineens op een hoogvlakte terecht, heel groot, wel 30 km lang.

Werkelijk uniek. Om 19.00 uur is het donker. We moeten dan nog heel stevig doorknallen om circa 22.30 uur weer op de camping aan te komen. Deze ligt heel mooi in een oase. Er zijn wat piepkleine winkeltjes. Na ons komen nog diverse teams binnenrollen. Tenten op gezet en nog wat lekkere dingen bereid: soep, vlees, etc. Omstreeks 01.00 uur in bed. Wederom niet erg want we kunnen uitslapen tot ongeveer 08.00 uur. 

 

 

 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge