Reisverslag dag 4 (08-11-2011)

Film Impressie:

Klik hier voor gereden track

Gisteravond zijn Frans en Sytse nog even naar het strand geweest alwaar een aantal challengers een afscheidsparty van Europa organiseerden. De muziek was luid en duidelijk en het alcoholrijke vocht vloeide rijkelijk. Toen de heren naar bed gingen zei Sytse tegen Frans dat de deur van de kamer wel op slot moest. Dat deed Frans. Echter de volgende ochtend bleek dat Sytse de sleutel aan de buitenkant in de deur had laten zitten.

Vanochtend om 06.45 uur met 50 auto's in colonne vertrokken   naar de veerboot. Daar met zijn allen wachten en uiteindelijk om circa 09.00 uur vertrokken. Binnen een uur aan de overkant naar Ceuta (nog steeds Spanje). Tijdens de overtocht dolfijnen gezien. Op naar de grensovergang met Marokko. Daar begon het echte wachten. In totaal zo'n 2 uur nodig voor het invullen van diverse formulieren inzake de personen (wij dus) en van de auto's. En dan om 12.00 uur rijden we Marokko binnen. Dat is direct genieten van de natuur en zeker ook van de mensen met hun, in onze ogen, wel bijzondere kleding. Eindbestemming van deze dag is de mooie stad Fez.

Het wordt een prachtige route door het mooie landschap. Vanaf het moment van het verlaten van de boot hebben we constant off road gereden.     Op een gegeven moment rijden we een bocht om en treffen daar diverse andere challengers aan. Ze roepen naar ons dat we terug moeten. Als we vragen waarom, wordt gezegd dat de brug over de rivier weggeslagen is. Diverse auto's keren om. Ons groepje (teams 1111, 1112, 1107, 1120 en 1137) dacht daar echter anders over. Dus wij rijden naar de rivier. Daar is het plan snel gemaakt. Wij gaan door de rivier, althans we proberen het. Voor onze Sneker vrienden met hun 2WD Volvo is dit helaas geen optie. En wij? Wij nemen een aanloop en knallen door het rivierwater over de stenen naar de overkant. Wat een topmoment, super!We gaan verder met 5 teams want de plek van de Snekers wordt ingenomen door team Liro (nummer 1145).

Daarna volgt een schitterende route door de bergen, verharde weggetjes, dorpen waar elke vorm van chaos aanwezig is. Vrouwen op ezels en overal groepjes mannen die niets anders doen dan zitten en kijken. Wat ook mooi is, dat overal langs de route mensen zijn die naar ons kijken, zwaaien, klappen, etc. De weg naar Fez is nog lang en we moeten nog uren in het donker doorrijden. Uiteindelijk komen we om circa 22.30 uur aan op de camping. Dan de tenten opzetten en Yvonne bereidt voor ons allen nog een smakelijke hap. Zo rond 24.00 uur liggen we in bed. Niet erg want de volgende dag willen we pas om 05.30 uur opstaan. Het was een zware dag. Nog 2 zware dagen en dan hebben we een rustdag.  

 

 
 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge