Reisverslag dag 23 (27-11-2011)

Film Impressie:

Klik hier voor gereden track

 

Om 10.00 uur samen met team LiRo op weg naar het voetbalstadion van Banjul. Want daar is het te doen, de veiling van de auto's van de challengers. Achter elkaar worden ze opgesteld op het parkeerterrein, met een brief met specificaties/bijzonderheden. Ook onze Jeep staat er tussen. De echte veiling begint 20 minuten eerder dan aangekondigd, namelijk om 10.40 uur. Er zijn redelijk wat kopers, maar i.v.m. de festiviteiten na de verkiezingen is besloten om circa de helft van de auto's nu te veilen en de rest volgende week zondag. De prijzen lijken redelijk, op een gemiddeld nivo van circa 40.000 Dalasi oftewel 1000 euro. De eerste Vito levert zelfs ruim 100.000 Dalasi op. Even later blijkt de 2e Vito, welke 3 jaar jonger is, op 78000 uit te komen. Dan is al besloten om vroegtijdig de veiling te stoppen. Helaas is onze Jeep net niet geveild. Voordeel is dat we er deze week nog mee kunnen rijden. Echter elk voordeel heb z'n nadeel (zie verslag van maandag).

Na de veiling weer terug naar het hotel. In de loop van de middag komen Frans cs Martin (zie Noa.) en Wim tegen. Frans en Sytse gaan met deze mannen op stap. Eerst naar het net geopende restaurant van Anna, de vriendin van Frans. We eten een lokaal gerecht, rijst met pikante saus en een flink stuk kip. Kost wel een duit, 25 Dalasi pp, omgerekend 63 eurocent. Daarna in een compound naar een Afrikaanse familie, waarbij het voor ons volstrekt onduidelijk is wie de tante, zus, vriendin van de zus, broer van de zus van de vriendin, zijn eega, kind van 1 van hun, is. Een van de dames vindt dat Frans en Sytse heel toffe gasten zijn. Frans en Sytse vinden dit ook van zichzelf, maar de betreffende dame iets minder. Daar denkt zij weer anders over.

Vanuit deze compound gaan we via een aantal stoffige paden naar een andere compound. Het lijkt dat er alleen mannen wonen. Er komen steeds meer op bezoek. Onder het genot van bier wordt het steeds gezelliger. Er wordt een muziekgroepje geformeerd waarbij uiteindelijk Martin, Frans en Sytse ook persoonlijk worden toegezongen. Het afscheid geschiedt onder het schudden van vele handen. We hebben weer vele nieuwe vrienden. Welcome in Gambia. Gambia is nice, enjoy your self. Gambia is the sun in your heart, God is you, etcetera. Weer terug naar het hotel, bij de kamer nog iets gedronken, en nog even bij het live-optreden geweest.

 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge