Reisverslag dag 17 (21-11-2011)

Film Impressie:

 

Klik hier voor greden track

Vertrek pas om 11.00 uur, omdat het laag water moest zijn. Het eerste stuk van de route van circa 60 km ging namelijk over het strand langs een schitterende zee. Mooi stuk route waarbij flink door gereden kon worden. Van het strand af door het zachte zand in de duinen gaf een aantal auto's flinke problemen. Er moest weer gesleept worden. Team Wim en Yvonne kon weer aan de slag. In het eerste beste dorpje kwamen de kinderen uit alle hoeken naar ons toe gerend: "Monsieur, monsieur" en bij Yvonne: "Madame madame". Bonjour en nog wat bekende woordjes, alles met het doel om iets te krijgen. En als er dan petjes komen, dan weten ze elkaar met graagte onderling met grof geweld aan te pakken. Een boeiend schouwspel

Daarna nog zo'n 120 km over het asfalt naar de hoofdstad Noua een zeker wel mooie route. In alle opzichten duidelijk de Arabische wereld. Een beetje kerel heeft een tulband, laken als kleed. Een beetje vrouw natuurlijk een hoofddoek etc. Je ziet weinig meer dan de ogen, soms een beetje profiel. De aankomst in Noua was wel wat anders dan verwacht. De camping was in feite het parkeerterreintje naast een hotelletje. Plek voor hooguit 8 auto's waartussen plaats was voor slechts enkele tenten. In het hotel waren enkele kamers en daarnaast een soort slaapruimte voor velen. Boven was er een terras waar ook diverse mensen buiten de nacht doorbrachten. Frans sliep in zijn tent, WimYvon en Sytse sliepen op een kamer voor 8 euro per persoon per nacht. Niet iedereen kon in het hotel, uiteindelijk sliepen de challengers verdeeld over 4 hotels.

In een nabij gelegen hotel dronken we een glas bier. Omdat het officieel niet mag in Mauritanie is dat een gebeuren op zich. Het bier werd geschonken in een limonadeglas, bij het serveren werden er 4 lege blikjes cola bijgezet. Zodat het leek alsof we cola dronken, echter wel met een andere kleur. Ter info: zo'n blikje bier kost 5,50 euro. Het straatbeeld in Noua was mooi. Oude vrachtauto's, vrachtauto's met zand waar dan ook nog weer eens 8 mensen bovenop zitten, Een stalletje die kip verkoopt met achter het stalletje een ren met 50 levende kippen, dus uitzoeken maar, kop eraf, en meenemen dat beest. Er stond trouwens ook nog 1 zielige geit, voor de liefhebber. Vele mensen die met kar en ezel over straat gaan.

Wim en Frans hebben bij het hotel nog wat laatste aanpassingen aan de auto's uitgevoerd. Frans heeft van de 4WD Jeep een 2WD versie gemaakt. In de avond hebben enkele teamleden nog van een pizza genoten. Ze hadden er zelfs de echte pizza anchois (ansjovis). Team Wim en Yvonne ging op tijd naar bed, de jonkies Frans en Sytse hadden nog wat tijd nodig om de gesprekken met oude en nieuwe bekenden af te ronden. Zo hoor je nog eens wat ..... bar Amsterdam in Gambia, happy hour, en Theo met zijn mooie appartement. Trouwens de temperatuur vandaag was 34 graden.

 
 

Sponsor Marokko 2013

Sponsor Dakar Challenge